Tandlæge Århus

Det gør ondt i tænderne, hvis jeg indtager noget koldt.

Hvis ømheden forsvinder lige efter den kolde påvirkning er væk, skyldes problemet oftest følsomme tandhalse. Det vil sige, at man har børstet sine tænder så ofte, så hårdt eller længe at det yderste beskyttende lag er fjernet, og de små nervespidser i tandbenet er blottede. Det kan være en enkelt eller mange tænder, der er ramt.

Det behandles ved, at man ændrer sine tandbørstevaner, så de bliver mere skånsomme. Max. tandbørstning 2 eller 3 gange dagligt, brug en blød tandbørste og en ikke slibende fluortandpasta.

Man må ikke bruge store skurebevægelser langs tandkødet, men små fine vibrationer 1 - 2 mm lange mens man trækker tandbørsten hen over tandrækken.

Det er stadig vigtigt, at området holdes helt rent, og man vil opdage, at symptomerne svinder efter nogle dage. For at opnå en hurtigere effekt kan man smøre lidt fluortandpasta på de ømme tænder, og lade det sidde der en times tid. Gør det hver dag i en uge.

Colgate laver et produkt, der virker godt på problemet. Det hedder Gel-kam og fås på apoteket eller hos din tandlæge. Følg anvisningerne på pakken.

Problemet kan også skyldes en tand, der bliver ramt for hårdt eller skævt under tygning. En let beslibning af tanden hos din tandlæge vil da afhjælpe problemet.

Hvis ømheden fortsætter i længere tid efter den kolde påvirkning, eller tanden også er følsom for varme, kan det skyldes en begyndende tandpine. Søg da din tandlæge.

© Copyright Tandlægerne ved Rådhuset
Webdesign: Søgemedier A/S