Tandlæge Århus

Paradentose

 Paradentose er sygdom i tændernes støttevæv( Knoglen omkring tænderne)

Det er vigtigt at få behandlet tandkødsbetændelse, da dette ellers kan udvikle sig til paradentose. Paradentose er betændelse omkring tænderne, der bevirker, at den knogle tænderne sidder fast i kan løsnes og i værste fald mistes, hvis behandling ikke foretages i tide.

Tandlægen og tandplejeren sammarbejder om at diagnosticere paradentose ved at måle tandkødslommerne,registrere blødning eller pus fra vævet og klarlægge påvirkningen af kæbeknoglen ved hjælp af røntgenundersøgelse. Behandling af paradentose har focus på at undgå yderligere nedbrydning af knoglevæv.Tandplejeren renser grundigt omkring alle tænder og laver tandrodsrensning på tænder der har lommer på 5 mm eller mere.

Instruktion i hjemmetandpleje er en vigtig del af behandlingen, da det er patientens daglige indsats, der har stor betydning for at kunne bedre sygdommen.Derfor er det vigtigt med et godt samarbejde og god kemi mellem patient og tandplejer.

På klinikken har vi et meget erfarent tandplejerteam bestående af Nanna, Tina og Ditte. De foretager paradentosebehandlinger tilpasset hver enkelt patients behandlingsbehov efter de nye nationale kliniske retningslinjer. Paradentose behandles med instruktion i optimal mundhygiejne, grundig information om tandkødssygdomme samt hyppige dybdegående tandrensninger og om nødvendigt med antibiotika eller operation.

Hos Tandlægen.dk - aarhus ved rådhuset har vi mange års erfaring med og stort fokus på behandling af både gingivitis og paradentose.

Læs mere: Parodontitis - tandkødsbetændelse og tandløsning

Læs mere fordybende om paradentose: Hvad er paradentose?

 

© Copyright Tandlægerne ved Rådhuset
Webdesign: Søgemedier A/S