Tandlæge Århus

Røntgen

Med tandrøntgen kan man se strukturer, der ikke er synlige ved en almindelig klinisk undersøgelse, dvs. når man kigger direkte i munden.

Vi tager 2 røntgenbilleder med individuelt tilpassede intervaller.Denne type røntgenbilleder er et supplement  til den almindelige halvårlige undersøgelse og har det formål  at afsløre "skjulte" huller i tænderne så tidligt som muligt. På disse billeder kan man også se, om der er paradentose-skader på kæbeknoglen, eller tandfyldninger der er utætte eller er udformet, så de kan gøre det vanskeligt at holde tandmellemrummene rene.

Det er desuden nødvendigt at tage røntgenbilleder i forbindelse med rodbehandlinger, tandudtrækninger og tandoperationer, samt hvis der er mistanke om rodspidsbetændelse eller andre skader på tandroden. Hvis der skal foretages en større behandling med krone, bro eller delprotese, skal tandrødderne altid først kontrolleres på et røntgenbillede, så der er sikkerhed for, at "fundamentet" er sundt og holdbart.

De moderne røntgenfilm er meget følsomme, og mængden af røntgenstråling er derfor meget lav. Et normalt tandrøntgenbillede giver en strålingsdosis svarende til 4-12 timers baggrundsstråling i Danmark.

 

Panoramarøntgen

På klinikken har vi mulighed for at få taget et panoramarøntgenbillede. Dette er en avanceret optagelse, der er særligt velegnet til at skabe et overblik over hele tandsættet.

Der tages altid panoramarøntgen, når der skal behandles med implantater, eller når der skal fjernes visdomstænder i undermunden.

© Copyright Tandlægerne ved Rådhuset
Webdesign: Søgemedier A/S