Tandlæge Århus

Visdomstænder

Hvad er visdomstænder?
Visdomstænder er de bagerste tænder i tandrækken, de begynder som regel at bryde frem omkring 18 års alderen. Så længe de ikke volder problemer, er der ingen grund til at fjerne dem, da der kan være en lille risiko for nervebskadigelse, ved fjernelse af visdomstænder i underkæben.

 

Hvornår fjerner man visdomstænder?
Visdomstænderne kan beskadige de tilstødende tænder, hvis der er kronisk betændelse omkring dem i en længere periode.Denne betændelse kan af og til blusse op og blive mere akut. Her kan der forekomme hævelse i området og feber, hvor det kan blive nødvendigt at behandle med antibiotika. Hvis det ikke er muligt at behandle en visdomstand og de skader, den forvolder på grund af dens placering bagerst i munden, bør den fjernes.

 

Gør det ondt at få fjernet en visdomstand?
Visdomstænder bliver enten trukket ud eller i nogle tilfælde opereret væk.Det er normalt at opleve smerter og evt. hævelse efter en sådan operation. Disse gener kan afhjælpes med smertestillende medicin og is.

 

Louise Batting og Christian Dalby har fagligt focus på kirurgi og fjerner de fleste visdomstænder. Meget vanskelige tilfælde vil blive henvist til vores kirurg John Jensen.

læs mere her: Hvornår skal visdomstænder fjernes?

© Copyright Tandlægerne ved Rådhuset
Webdesign: Søgemedier A/S